Hoe kies ik de juiste beregeningscomputer?

Bij de keuze voor een beregeningscomputer is het van belang te weten of je deze binnen of buiten wenst te plaatsen. Dit wordt aangeduid met indoor & outdoor. Daarnaast is het goed om te weten hoeveel zones er nodig zijn. 

Aantal zones

Ga je de tuin opdelen in 7 verschillende delen voor beregening dan zal je een beregeningscomputer nodig hebben die tenminste 7 zones kan bedienen. De computers worden in de meeste gevallen aangeboden met 4,6,8 en 12 zones.

Gebruiksgemak

Verder is het goed om na te denken over gebruiksgemak. Zo zijn er computers die volledig via een APP aangestuurd moeten worden en heb je een mobiele telefoon en WiFi nodig. Ook kan je kiezen voor een computer die eenvoudig met tiptoetsen of een draaiknop op het apparaat te bedienen is.

Kraancomputer

Ga je voor een basisopstelling tot maximaal 2 zones en wil je met de waterleiding beregenen dan is een kraancomputer de juiste keuze. Deze heb je met en zonder bluetooth. Bluetooth geeft de mogelijkheid om de computer tot een afstand van ongeveer 15 meter te bedienen met een mobiele telefoon.

#beregeningsautomaat #sproeicomputer