Hoeveel druppelslang heb ik nodig?

Druppelslang wordt in tuinen vaak gebruikt om borders en hagen te bevloeien. Voor het gebruik in borders wordt de druppelslang meestal in stroken met een tussenruimte van 30 à 50 cm gelegd. Deze afstand is deels afhankelijk van de ondergrond en het type beplanting. Heb je een makkelijk water doorlaatbare grond dan leg je de druppelslang iets dichter bij elkaar.

Houd altijd in je achterhoofd dat je door langer of korter druppelen met een druppelslang ook invloed kunt uitoefenen. De grond kan dan verzadigd raken waardoor je een groter bereik krijgt en het water iets verder uitloopt. Tenslotte vind je binnen ons assortiment druppelslangen met verschillende waterafgiftes per druppelaar, per uur. De standaard afgifte bij een druppelslang is 2.3 liter per uur. Ook hiermee kan je ervoor zorgen dat er meer of minder waterafgifte plaatsvindt en je iets meer met de tussenafstand tussen de druppelslang kunt spelen. 

Berekening

Heb je een border met een breedte van 2 meter en een lengte van 6 meter en leg je de druppelslang met een tussenruimte van 50 cm, dan heb je in totaal ongeveer 4 x 6 = 24 meter druppelslang nodig. Tel hier altijd nog wat extra meters bij op voor het maken van bochten of aftakkingen. 

Bij een haag leg je meestal 1 of 2 stroken langs de haag. Een nieuwe haag kan meestal wel wat water gebruiken, in dat geval kan je de druppelslang dubbel leggen. 

#druppeldarm #druppelsysteem #druppelaar #druppelbevloeiing #druppelirrigatie